Monday, 7 September 2015

#PigeonMalaysia #SakuraBaby

Assalamualaikum...ibu cuti coz bb ammar kurang sihat...selesema...bb bila selesema meragam skit...kesian plak nak antar bb duk taska...

Sambil2 duk belek2 FB...jumpa contest kat FB Pigeon Malaysia...PigeonMY...apa lagi...ibu plak memang peminat n pengguna setia produk pigeon since kakak alisha lg...dari puting susu, botol susu, baju2 dia, n produk penjagaan diri bb...pendek kata semua produk pigeon ibu sukalah...


Puting susu n botol susu pigeon memang terbaik...memang xpernah tukar pakai puting susu lain...pernah cuba try brand lain...mmg xsama kualiti n anak2 pun xsuka...bb ammar pun pandai refuse puting susu cap lain..nak yg pigeon jugak...ibu pakai puting susu 'Y' cut yg lembut untuk bb...mcm yg lam pic tu...


silicone made yg lembut n kalau botol susu terbalik pun susu xkan keluar

yang ni pun sama 'Y' cut..3 pieces/pack...tp susah dh nak jumpa skrg

Kalau dulu bb girl...memang kebanyakan baju anak2 ibu suka beli set pigeon...kainnya lembut n coraknya sangat soft...memang rambang mata n xmampu nak tolak kalu ade sale pigeon...untuk bb ammar...xbanyak pilihan sangat untuk bb boy...hahahah kesian bb ammar...patternnya sama aje utk boy...

Dan 1 lagi produk pigeon yang ibu xpernah miss...mesti sentiasa ada esp utk bb...ialah pigeon bb oil...yang terbaru 'sakura skincare baby oil'...wajib kena ada...ibu pakai minyak ni since kakak afrina...start lam pantang...ibu memang xperlu risau nappy rash or irritation pada kulit bb...coz pigeon bb oil ni sangat lembut n bebas chemical bahaya...ibu xpernah beli nappy rash cream...just pakaikan bb oil ni aje kat 'botbot' - 'petpet' - or 'birdbird' anak2...clean n clear

wajib ada n terbaru dr range sakura skincare ni...baunya sangat lembut n wangi
Hahaha...dh cite2 pasal produk pigeon nih...mcm promoter pigeon plak...bkn ape benda baik knapa kita xkongsikan...just sharing d experience...mungkin ade ibu2 yg tengah tercari2...bolehla tgk2...now nak share pic ammar lam contest yg ibu sebut tadi...hihihihi...moh le pakat2 like pic bb ammar ye..mn tau ade rezeki...hikhikhikhik

hahahah...seksi gitu bb ammar...gebu gebas ibu

XoXoXoXoXoXo

Tuesday, 1 September 2015

Red Garden...



Ishhhh...mmg xpuas2 tgk bunga ros ni kan...dah jadi peberet flower ibu dah...mmg sayang sgt...rajin sungguh berbunga...macam sayang palak bila dh berbunga banyak mcm ni, nanti kering buruk mcm tu aje bunganya...

sape2 yg ada idea...ape yg blh ibu buat ngan bunga2 yang banyak ni...ade yg ibu ambik simpan n keringkan...tp selain dr itu boleh buat ape lg bunga2 ros ni...sayang sgt bila terbiar kering mcm tu aje...

ibu pernah jugakla ambik kelopaknya buat ais kiub...tp xterkesan sgt...mungkin ade idea lg yg boleh optimumkan lg penggunaan bunga ros ni...bolehla kongsi2kan...




Hepi Gardening...