Tuesday, 11 April 2017

aktiviti memanah cuti sekolah

Cuti sekolah yang lepas...kami xde pergi mana2...ibu abah banyak benda urusan yang nak kena setel n deal dgn org....pasal renovation umah baru, pasal keje n sebagainya...so dpendekkan citer anak2 xde pegi jalan mana2 pun...kesian budak2 ni....
ape aktiviti yang boleh nak bagi kat diaorang supaya terisi skit cuti sekolah diaorang....xdelah monyok aje bila xdpt balik umah tokma....tiap kali cuti slalu diaorg target nak balik kampung ajew....bukan nak p mana2 pun....bagus anak2 ibu...

Sebelum cuti sekolah abis....adelah seorang ibu dalam group wasap taska anak2 ni share pasal kelas asas memanah....nmpk menarik jugak sbb kakak 2 org ni blum ade experience ngan xtvt memanah nih....boleh try bagi pendedahan kat depa 2 beradik....kami pun registerkan 2 beradik tu...kakak alisha n kakak afrina....kem tu 1hari jew....pendedahan basic technique memanah untuk anak2 dari umur 4 tahun hingga 11 tahun...aktiviti dari pukul 8 pagi start dengan pendaftaran n berakhir pukul 5 petang...dapat sijil ye...

Pagi ibu p hantar n register siap2....lps tu tinggal lah depa ngan jurulatih depa....makanan tengahari siap disediakan oleh pihak penganjur...if sblh petang ibu abah nak datang tgk aktiviti diaorg pun boleh...orait...

Lps solat zuhur kami p skodeng diaorg kat padang aktiviti...nah sakan depa memanah...siap ade sesi combat lawan2 antara group plak tuh....jom layan video yang abahnya sempat edit...


video

Memang diaorg enjoy....siap mintak nak beli set memanah tu....bolehla ibu abah pikir2 kan dulu...lepas ni nak join kem memanah for beginner plak kalu ade area kuala ketil or sungai petani...insha allah nanti kita try cari...terima kasih cikgu yang sudi share ilmu memanah kat anak2 ni...






Wednesday, 5 April 2017

Edible garden march update

Lama bebenor dh rasanya xupdate laman edible garden ibu nih....banyak disibukkan dgn hal2 lain yg lebih penting....makanya entry kali nih kita rangkum semua update setakat ni kat laman edible garden neh....

xde banyak  mana pun...nam semai benih pokok pun masih menunggu masa yang sesuai....coz skali lagi kita bakal berpindah xlama lagi....kali nih kita bolehla expand laman edible garden kita since kali ni punya pindah betul2 rumah sendiri dah....amin...moga dipermudahkan semua proses n kerja2 yang sedang berlangsung kat tapak projek nun....aminnnn

So...semak punya semak...ini lah progres crite di laman kita kali nih....sesuai musim hujan setiap petang skrg...pokok2 pun macam menikmati musim panas dingin sekarang...mood berbunga2 aje...dari hijau #kangkung & #kacang panjang....hingga merah sikembang #ros n menyala si #firework sampai seputih salju #rainlily....




#kacang panjang baka renek



#firework


#kangkung 

#rose merah



#white rainlily
Tengok pokok2 berkembang besar strusnya berbunga n sehingga mengeluarkan hasil....biarpun kecil n sikit tapi dah cukup memberi kepuasan yang tak terhingga....nikmat n rezeki dapat melihat n merasa keindahan ciptaan Allah....siapa cakap untuk hidup bahagia ni susah...peace :)

Hepi Gardening....