Wednesday, 22 January 2014

Selepas bercuti



Sepeninggalan bercuti seminggu yg lepas...terima kasih pada jiran yg sangat memahami...tolong siramkan pokok2 ibu kat laman...alhamdulillah, jika kita permudahkan urusan orang...allah akan mempermudahkan urusan kita...hanya perlu yakin serta ikhlas dlm setiap pekerjaan...syukur...

In shaa allah lepas ni...bakal xde cuti utk sekian tempoh...so bolehlah ibu concentrate tuk semai semua stok benih yg duk kumpul sebelum ni...emmmm...gardener tenit semua pun nampak dh semakin competent...alhamdulillah...




Emmm...this weekend just kena reconstruct sikit laman ni bg lebih ceria n tersusun...mana tumbuhan syuran n bungaan...maklumlah laman sejengkal aje...tp semua nak tanam...bak kata abah...banyak pokok2 belum masuk pot betul2 lg...tunggu time kerajinan yg sesuai...

Ehem ehem...ada tetamu lagi yg suka benor duk bertandang kat laman sawi ibu ni...siap gomuks2 lagi...xpelah makanlah puas2 sementara ade lg...mmg dlm pot yg tu ibu tanam sedekah kat depa anak beranak...rezeki kan untuk dikongsi bersama....alhamdulillah...


Hepi Gardening All....XoXo

6 comments:

  1. Suka tgk pokok betik tu...agaknya lepas CNY ni sesuai kn tanam pokok betik

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm...cuaca skrg mmg sesuai tuk menanam rasenya...kat loq staq ni pun berangin & sejuk je

      Delete
  2. wa..jeles tgk pokok cili tu..sy punye xmo hidup, kene try lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...ini pun yg dh terpilih dh tu...banyak sgt musuh...

      Delete
  3. Cukup meriah dan murah rezeki di laman ct.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...baru semai benih yg order kat KBB

      Delete