Wednesday, 15 October 2014

Report kakak

Assalamualaikum...

Lama dah xupdate blog ni...tgk saje je...xde mood nak menulis...ni pun crita dh lama baru ade kerajinan nak menulis...last month kakak alisha exam for d first time, bila dah masuk KD 5...last year KD 4 xde exam lagi...

so tibalah hari penganugerahan report a.k.a. perjumpaan ibu bapa n guru kelas...bangun pagi2 lagi so excited nak p school...kejut adik bangun suh mandi siap2...around 9 kitaorg smp sek...dah penuh ngan parents yg terlibat....

tiba giliran dia...malu2 bila cikgu Ina (Guru Kelas Inab) tegur...nah ini dia report kakak...


alhamdulillah...u doing well kakak...we all proud of u...walaupun dapat no.7 but still make me hepi...next time target utk dpt lebih baik lagi...overall kakak punya performance n behaviour dlm class BAIK...pandai berkawan n pandai bertolak ansur n berdikari...

Next year dah masuk pra 6 tahun...akan pindah ke bangunan lain dh...pembelajaran pun makin tinggi sikit...hafazan pun makin banyak...ibu n abah doakan kakak jadi anak yang bijak n cemerlang dunia akhirat...amin...

otw balik senyap je dlm kete xmacam waktu nak p ambik report...."knapa kakak senyap je..."...."kakak sedih la ibu...sbb dapat no.7 je..."....ooooooooooooo alahai sedih rupanya...xpelah tu maksudnya usaha xcukup lg...kena banyak menulis n baca lagi....kita cuba next year plak....ok sayang...

Luv u so much...

1 comment:

  1. Tahniah kakak n Ibu...keep up the good work kakak...:D

    ReplyDelete